Contest Review Lynk.my 2015

57

Contest Review Lynk.my 2015 | Nampaknya saya ni dah ketinggalkan ke belakang. Pada 27 Oktober yang lalu, peluang secara besar-besaran telah dibuka kepada semua blogger Malaysia iaitu sebuah contest yang berjumlah RM4000 untuk dimenangi.

Wow! RM4000 siapa nak bagi kan? Sebenarnya contest ini telah dianjurkan oleh Lynk.my di mana di dalam contest ini anda perlu buat satu review tentang website mereka. Siapa yang buat review paling kreatif akan mendapat hadiah paling lumayan iaitu RM1000.

Apa Itu Link.my?

Sebenarnya apa kebenda Lynk.my ni? Saya percaya anda pun baru dengar tentang website ni. Mungkin. Jadi di sini saya cuba terangkan sebaik mungkin kepada anda apakah tujuan website ini dan kenapa ia boleh mendatangkan keuntungan kepada anda sebenarnya.

#1. Kelebihan Menjadi Publisher

Untuk menjadi publisher ni, anda boleh mendaftar secara percuma di website mereka, Lynk.my. Selepas anda mendaftar, anda boleh create mana-mana link yang ada untuk jadikan shortner URL.

Kemudian, anda promotekan link anda tersebut. Link yang telah anda pendekkan tersebut, ia tidak terus direct kepada link asal, tetapi ia akan pergi ke link iklan terlebih dahulu. Faham?

Untuk lihat contoh, anda boleh bandingkan kedua-dua link di bawah berikut

Link asal/original: http://www.ahmadfaiz.com/2015/11/07/contest-review-lynk-my-2015/

Link yang dipendekkan menggunakan Lynk.my: http://lynk.my/WHy

Nampak apa perbezaaannya? Jika pelawat tidak suka dengan iklan tersebut, mereka akan klik pada “Skip Ad” pada hujung kanan atas.

Dari situlah anda sebagai publisher akan dapat duit dengan hanya orang melihat iklan tersebut sahaja. Menarik bukan?

Lihat infografik di bawah bagaimana anda boleh buat duit sebagai publisher.

banner_pub

#2. Kelebihan Menjadi Advertiser

Untuk menjadi advertiser atau publisher, anda sebenarnya boleh berkongsi dalam satu akaun sama. Jadi tak payah susah-susah nak daftar akaun lain-lain.

Kelebihan menjadi advertiser di Lynk.my ni pula, anda boleh iklankan apa sahaja bisnes anda dengan mereka. Kadarnya yang rendah akan buatkan anda tidak berfikir panjang untuk beriklan dengan mereka.

Bagaimana iklan anda akan dipaparkan?

Iklan anda akan dipaparkan oleh publisher yang telah memendekkanya URL nya dengan menggunakan Lynk.my. Di situ nanti iklan anda akan keluar dan ianya bakal dilihat oleh beribu-ribu orang lain.

Kos minimumnya pula adalah RM10 sahaja untuk 1000 Unik Visitor. Ini peluang yang menarik untuk anda beriklan dengan kadar yang murah hanya dari penduduk di Malaysia sahaja.

Lihat info grafik di bawah bagaimana anda boleh beriklan dengan kadar yang berbaloi di Lynk.my.

banner_adz

Kelebihan Lain Lynk.my

  1. Iklan anda hanya dipaparkan kepada rakyat Malaysia sahaja. Jadi budget anda tidak akan cepat habis seperti iklan-iklan yang lain.
  2. Anda boleh bermula sebanyak RM10 untuk beriklan di Lynk.my.
  3. Sebagai seorang blogger, sumber pendapatan anda akan bertambah dengan menjadi publisher di Lynk.my.
  4. Komisyen yang anda dapat akan terus ke dalam akaun bank anda.
  5. Anda boleh lihat statistik jumlah pelawat melalui sistem yang telah disediakan. Jika anda tidak yakin dengan sistem mereka, anda boleh menambah google analytic sendiri untuk lihat statistik.
  6. Dengan memendekkan URL anda menggunakan Lynk.my, anda boleh dapat duit.
  7. Tiada yuran subscriber atau yuran tersembunyi untuk setai Lynk.my. Hanya bayar jika anda nak beriklan dengan mereka sahaja.
  8. Iklan anda bakal ditayangkan kepada 91% daripada 22 juta penduduk di Malaysia. Kos hanya RM10 jer untuk 1000 UV! Lihat statistik di sini.

50 Penyertaan Terawal Layak Menerima Gajet Khas Daripada ikedaikami.com

Kepada anda yang sudah menyertai 50 terawal, anda sangat-sangat beruntung kerana anda akan dapat hadiah sebagai saguhati dari kedai iKediakami.my.

Namun malang bagi saya. Ketika saya menulis artikel ini, iapun sudah disertai oleh 64 blogger. Melepaslah saya untuk dapatkan hadiah saguhati tu.

Ini hadiahnya. Agak menarik dan berbaloi untuk dimiliki.

GIVEAWAY

Contest Review Lynk.my 2015

Jika anda belum sertai contest ini, saya sarankan kepada anda untuk cepat-cepat buka blog anda dan terus tulis untuk sertai contest ini. Tulis sebelum terlambat supaya anda tidak menyesal kerana hadiah yang ditawarkan adalah cukup menarik dan berbaloi. Jumlah kesemuanya adalah RM4000!

Untuk contest ini, mereka sediakan tiga kategori untuk dimenangi di mana ketiga-tiga tersebut anda boleh grab jika anda hebat.

Mari lihat hadiah dan kategori yang dipertandingkan dalam contest ini.

Kategori dan HadiahIst Prize2nd Prize3th Prize
TOP lynkUNDIRM500RM300RM100
TOP SEORM500RM300RM100
TOP CREATIVERM1000RM500RM200

Contest Review Lynk.my 2015

Apa tunggu lagi. Tu saya dah tunjukkan hadiah tersebut untuk anda bersemangat nak join contest ni. Anda hanya perlu menulis artikel bebrbentuk review sahaja kepada website mereka dan tulis sedikit tentang pertandingan ini jika anda mahu menyertainya.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh pergi ke link ini

Contest Review Lynk.my 2015

Lihat Video Menarik Untuk Anda Tonton Mengenai Lynk.my

Untuk penerangan mudah, sila lihat video yang saya hasilkan di bawah ini.

KLIK SINI UNTUK UNDI SAYA

3,768 total views, 4 views today

Share.

About Author

Seorang blogger, usahawan dan pengasas web iLancee.com dan SeriusMedia.com. Memulakan perniagaan internet pada Julai 2012 sebagai seorang pembangun website/freelancer dan jual t-shirt printing. Beliau suka menulis blog dan berkongsi ilmu tapi tak suka bawang mentah.

57 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge