Bayaran Dari Advertorial.MY

4

Bayaran Dari Advertorial.MY  | Seperti yang saya tulis sebelum ini dalam blog ahmadFaiz.com, buat duit melalui blog adalah satu kesenian. Ini kerana, buat duit dari blog boleh dikatakan mempunyai pelbagai cara. Contohnya buat duit dengan iklan, buat duit dengan menulis, buat duit dengan affiliate, buat duit dengan CPC, buat duit dengan CPS dan banyak lagi cara.Cuma kita kena tahu, bagaimana cara kita menulis blog itu untuk dapatkan hasil.

Di bawah ini menunjukkan salah satu daripada program affiliate yang saya sertai iaitu advertorial.MY.

bayaran 1

Apa itu advertorial.MY?

Advertorial.MY adalah salah satu platform untuk para blogger buat duit dengan menulis. Caranya adalah, anda perlu mendaftarkan diri sebagai ahli dan anda letakkan link blog anda dengan tawaran anda untuk mereview sesuatu produk di blog anda. Jika ada orang berminat dengan tawaran anda tersebut, anda akan mendapat bayaran dengan harga tetapan anda sendiri.

Jika anda tetapkan harga RM90 untuk satu review, maka RM90 lah anda akan dapat. Jika anda tetapkan harga RM300, maka RM300 lah anda akan dapat dari orang tersebut. Orang tersebut yang saya maksudkan di sini adalah Advertiser.

Sedikit penerangan untuk istilah.

Advertiser: Orang yang berminat nak mereview produk mereka di blog anda.

Publisher: Anda sebagai seorang BLOGGER.

Untuk meletakkan blog anda di Advertorial.my, anda mestilah menjadi ahli berbayar. Maksudnya, anda perlu mendaftar sebagai akaun Publisher. Jika tidak, anda tidak dapat masukkan blog anda.

Ingat! Bayaran untuk menjadi ahli hanyalah SEKALI SEUMUR HIDUP. Jadi, anda tidak perlu risau duit dalam bank anda akan berkurangan setiap bulan. Ianya adalah bayaran sekali sahaja seumur hidup.

akaun publisher

Secara ringkasnya untuk anda buat duit dengan review ini adalah,

1: Daftar akaun “Publisher” dengan Advertorial.my.
2: Submit blog anda untuk penyenaraian.
3: Advertorial.my akan carikan pengiklan berpotensi.
4: Terima tempahan & tulis review.

Bagaimana Dengan Bayaran?

Ada akan terima bayaran daripada orang yang berminat nak dapatkan khidmat review dari anda. Mereka akan hubungi anda terus ke dalam email atau nombor telefon anda. Mereka akan bayar terus secara langsung ke akaun bank anda tanpa melalaui Advertorial.MY.

Seperti yang saya cakapkan tadi, advertorial.MY hanyalah tempat, platform untuk para blogger dapatkan advertorial job. Di sini para pengiklan akan mencari blogger (anda) untuk menulis atau review produk mereka di blog anda.

Menarik?

Untuk buat duit dengan advertorial.MY ini, anda boleh baca penerangan dengan lebih lanjut. – Klik Sini

Saya difahamkan bahawa mereka akan naikkan harga keahlian setiap kali mencapai kouta. Ini kerana ingin menjaga kualiti blogger yang mendaftar di sini.

Daftar sekarang sebelum terlambat.

5,902 total views, 3 views today

Share.

About Author

Seorang blogger, usahawan dan pengasas web iLancee.com dan SeriusMedia.com. Memulakan perniagaan internet pada Julai 2012 sebagai seorang pembangun website/freelancer dan jual t-shirt printing. Beliau suka menulis blog dan berkongsi ilmu tapi tak suka bawang mentah.

4 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge