Pusat Perniagaan Servis  | Tahukah anda apa itu iLancee.com?

iLancee.com merupakan satu hub perniagaan terbaik yang baru wujud di Malaysia. Di sini anda boleh buat duit dengan pelbagai perkara seperti buat duit dengan servis, buat duit dengan eBook, jual barang fizikal dan sebagainya. Pendek kata di sini adalah sebuah marketplace serbaguna.

Asal Usul iLancee.com

iLancee.com asal dari dua patah perkataan Bahasa Inggeris iaitu “I Freelancer” yang bermaksud saya menawarkan perkhidmatan secara bebas. Bila dipendekkan ia menjadi iLancee.

Idea asal untuk buat iLancee.com ini sebenarnya timbul daripada laman web yang sama iaitu Murahnya.my apabila ia tidak dapat lagi di akses kerana serangan malware.

Timbul rasa kasihan di mana mereka yang telah menjana ribuan ringgit setiap bualan di Murahnya.my hilang begitu saja punca pendapatan mereka. Jadi saya telah mengupah seorang programmer dari luar negara dengan kos sebanyak USD4000 atau RM13 ribu lebih telah saya belanjakan untuk hasilkan website sepertinya.

Begitulah serba sedikit asal usul iLancee.com.

ilancee

iLancee, Hub Perniagaan Terbaik di Malaysia

Seperti yang saya katakan tadi, di sini anda boleh buat duit dengan pelbagai perkara seperti tawarkan perkhidmatan, jual barang, jual produk digital dan bermacam-macam lagi.

Kenapa iLancee.com dikatakan sebagai hub perniagaan terbaik di Malaysia? Di sini saya akan terangkan beberapa contoh kenapa ia dikatakan sebagai hub perniagaan terbaik di Malaysia.

1. Tempat Jual Beli Yang Selamat

Di sini anda boleh berjual beli dengan selamat. Katakan anda sebagai seorang buyer, apabila anda teringin membeli satu servis atau barang yang di tawarkan di iLancee, anda akan bayar kepada pihak iLancee terlebih dahulu. Selepas anda terima barang anda dengan selamat dan berpuas hati, barulah itu duit tersebut akan dimasukkan ke dalam akaun seller. Jadi anda tidak akan kena tipu dan sebagainya. Anda hanya boleh minta refund jika barang atau servis yang dihantar tidak seperti dalam penerangan. Jika tidak, anda boleh refund duit anda kembali.

2. Marketplace Serbaguna

Di iLancee, anda boleh tawarkan servis, jual produk fizikal dan juga produk digital. Tidak seperti di laman web yang lain di mana ia hanya fokus kepada sesuatu jenis produk sahaja. Tapi di iLancee anda boleh jual pelbagai barang.

Contoh paling mudah, jika anda ada gambar grafik yang terkumpul di laptop anda, anda boleh kumpul dan jual di sini. Sekurang-kurangnya anda boleh buat duit serba sedikit.

3. Pemasaran

Soal pemasaran di iLancee anda jangan risau kerana pihak iLancee akan buat pemasaran dan menarik trafik di laman web ini. Jika anda nak lebih cepat berkesan, boleh buat pemasaran sendiri.

Anda Dah menjadi ahli?

Jika anda belum menjadi ahli, jom daftar di sini secara percuma. Klik Sini. Yakinlah anda kini hanya mampu hasilkan duit hanya hujung jari saja.

Rasai pengalaman berbeza bersama iLancee!

2,192 total views, 2 views today