Author: FaizAlias

(Review) Servis Buat Website – Stokispowergold.com

SM Creative Studio menawarkan servis buat website, kedai online, web autodownline, banner, minisite, bina blog, dan membaiki mana-mana website yang rosak. Stokispowergold.com antara salah satu servis website yang telah berjaya disiapkan. Penerangan Ringkas Mengenai Web stokispowergold.com Web stokispowergold.com adalah mengenai pelaburan emas dan manfaat yang anda akan dapat melaluinya. Web ini telah dibina oleh SM Creative Studio. Kenapa Perlu Simpan Emas? Hari ini ada macam-macam cara dan kaedah yang boleh membantu kita untuk menyimpan harta dan kekayaan. Tapi persoalannya adakah kesemua cara dan kaedah tu mampu untuk melindungi kekayaan dan harta kita? Sebagai contoh, sekiranya saya memilih untuk menyimpan wang...

Read More

Justify Post – Adakah Ia Bagus Untuk SEO

Baru-baru ini, tim wordpress telah melancarkan wordpress versi terbarunya iaitu versi 4.7 di mana fungsi justify ini tidak lagi kelihatan pada tool editor wordpress. Ianya hanya ada pada fungsi short cut sahaja. Jika anda ingin menggunakan fungsi justify, anda boleh guna shortcut berikut (SHIF+ALT+J). Nampak tak fungsi ini sebenarnya kurang “penting” di mata pihak wordpress sendiri. Sebab itu pihak wordpress hide fungsi ini pada tool editor wordpress. Justify Post – Adakah Ia Bagus Untuk SEO? Satu kesilapan besar yang saya lakukan apabila menggunakan fungsi justtify ini pada post-post saya yang lepas dalam blog. Sebenarnya, fungsi justify ini kurang bagus untuk SEO...

Read More

5 Idea Memulakan Bisnes Modal Bawah RM1000

Dengan kemelesetan ekonomi yang melanda negara Malaysia kini amat membimbangkan semua pihak. Boleh dikatakan hampir setiap barang keperluan harian naik sehingga melebihi 50%. Contohnya minyak masak apabila pihak kerajaan telah menarik balik subsidi minyak untuk orang ramai. Mungkin harga minyak saja yang naik tidak menjadi masalah. Tetapi yang menjadi masalah adalah apabila harga barang naik secara berantai. Semua produk yang berasaskan minyak masak pun akan turut naik. Apa jalan terbaik bagi kita semua untuk atasi masalah ini? Adakah anda mahu terus merungut dan menyalahkan pihak itu ini? Daripada anda menyalahkan pihak itu ini, apa kata kita cuba ambil masa...

Read More

Penipuan Licik Jual Beli Domain Dari Luar Negara

Malam semalam saya telah menerima satu email daripada seseorang di luar negara (Switzerland) yang mengaku dirinya adalah agen jual beli nama domain. Tawaran beliau dalam email tersebut adalah untuk membeli salah satu domain saya dengan harga $30,000-$40,000. Siapa tak rasa terujakan bila ditawarkan dengan harga yang begitu tinggi. Pada masa tu saya tidak rasa lagi saya ni seperti ditipu kerana terlalu teruja dengan tawaran tersebut. Untuk makluman, domain ini saya tidak pernah letakkan di mana-mana website untuk jual nama domain tersebut. Mungkin dia mengambil maklumat email saya melalui WHOIS. Dalam fikiran dah mula terbayang untuk membeli rumah pertama! Namun… Berikut merupakan mesej...

Read More

Archives

Categories

Paling Mesra Bulan Ini

  1. adelia adelia (1)
  2. Yeyn Yeyn (1)