Cara Mudah Dan Pantas Crop Gambar Untuk Blogger

0

Cara Mudah Dan Pantas Crop Gambar Untuk Blogger | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebagai seorang blogger, kita hendaklah menghasilkan sesuatu artikel di blog dengan lebih pantas tetapi berkualiti supaya masa dapat dijimatkan untuk buat benda lain.

Seperti biasa, jika kita menulis sesuatu artikel, gambar adalah salah satu benda wajib di masukkan dalam artikel supaya ia nampak lebih kemas dan menarik.

Tapi pernahkan anda jika nak print screen sesuatu gmbar mengambil masa yang agak lama. Lama tak lama pun mungkin la ada dalam 5-10 minit untuk print screen sesuatu gambar, Nak print screean lagi. Nak edit lagi. Letak watermark lagi dan setting saiz.

Ok. Kali ini saya tunjukkann kepada anda cara nak crop gambar dengan lebih cepat dan pantas. Mungkin dapat jimatkan masa anda sebanyak 50%.

Caranya adalah dengan menggunakan applikasi prntscr.com. Anda boleh layari di website mereka prntscr.com atau download applikasinya di sini.

Apa kelebihan menggunakan applikasi ini?

Kelebihhanya adalah ia dapat menjimatkan masa anda. Sebagai seorang blogger, saya tahu banyak gambar-gambar yang anda ingin masukkan ke dalam artikel di crop terlebih dahulu.

Jadi, untuk jimatkan masa anda crop gambar, boleh gunakkan applikasi ini.

Lain-lain kelebihan applikasi ini adalah,

prntscr

Yang penting, anda menggunakan applikasi ini secara percuma. Ya! Percuma je. Tak perlu bayar sesen pun. Tiada yuran atau cas tersembunyi.

Ok. Itu saja nak beritahu anda. Semoga masa anda lepas ni dapat jimat lagi dengan applikasi ni.

1,803 total views, 3 views today

Share.

About Author

Seorang blogger, usahawan dan pengasas web iLancee.com dan SeriusMedia.com. Memulakan perniagaan internet pada Julai 2012 sebagai seorang pembangun website/freelancer dan jual t-shirt printing. Beliau suka menulis blog dan berkongsi ilmu tapi tak suka bawang mentah.

Leave A Reply

CommentLuv badge