Apa Itu Advertorial?

3

Apa Itu Advertorial? | Jika anda kali pertama mendengar perkataan advertorial, ini adalah sedikit penerangan tentang maksud advertorial dan kegunaan. Advertorial adalah daripada perkataan Advertising dan Editorial. Ia adalah kombinasi pengiklanan dalam bentuk editorial.

Kebanyakan advertorial di internet adalah melalui laman blog, di mana pemilik atau penulis blog akan menulis review untuk produk, perkhidmatan, laman web atau apa sahaja yang di minta oleh pengiklan.

Sebagai balasan pengiklan akan membayar sejumlah wang sebagai pertukaran bagi khidmat menulis ulasan tentang mereka. Blogger yang berjaya, menjana ribuan ringgit setiap bulan dengan hanya menulis ulasan untuk pengiklan di laman blog mereka sendiri.

Perkataan advertorial di gunakan apabila review tersebut adalah di taja atau di bayar, jika ia review tanpa bayaran ia tidak di sebut sebagai advertorial.

Teknik pengiklanan begini telah lama wujub dan amat berkesan kepada pengiklan. Sama ada anda sedar atau tidak, setiap hari anda di hidangkan dengan advertorial melalui kaca TV, akhbar, majalah, blog dan lain – lain saluran media.

Anda hanya perlu mempunyai laman blog, sertai Advertorial.my dan jana pendapatan dengan menawarkan khidmat menulis review.

Caranya cukup ringkas:

1: Daftar akaun “Publisher” dengan Advertorial.my.
2: Submit blog anda untuk penyenaraian.
3: Advertorial.my akan carikan pengiklan berpotensi.
4: Terima tempahan & tulis review.

Untuk mula, daftar akaun dan submit blog anda kepada Advertorial.my:

Daftar Sini ==> Klik Untuk Daftar

Jika anda sudah ada akaun “Publisher”, sila login & submit blog:
==> https://advertorial.my/market/post-an-ad/

Kemudian, mereka semua ini akan mencari pelanggan untuk anda iaitu seseorang individu atau syarikat yang ingin beriklan atau menulis produk mereka di blog anda.

Jangan lepaskan peluang keemasan ini. Jika anda lepas peluang ini, anda tidak akan mungkin jumpa lagi dengan website ini. Klik Sini untuk pendaftaran segera.

4,264 total views, 5 views today

Share.

About Author

Seorang blogger, usahawan dan pengasas web iLancee.com dan SeriusMedia.com. Memulakan perniagaan internet pada Julai 2012 sebagai seorang pembangun website/freelancer dan jual t-shirt printing. Beliau suka menulis blog dan berkongsi ilmu tapi tak suka bawang mentah.

3 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge